גילוי מוקדם

דיון מתוך פורום  סרטן השד

18/10/2014 | 13:51 | מאת: ורד פריד

הפניה שלי היא לגב' אנה גולדברט , בקשתי היא שתרימי את הכפפה ותפני לגורמים המתאימים על מנת לשנות נוהלים מקובעים במעקב אחרי חולות סרטן השד. כעת הסבר : במהלך שש שנים מאז חליתי בסרטן השד ( עברתי טיפולי כימוטרפיה + הקרנות + שני ניתוחים ולקחתי טומוקסיפן במהלך 5 שנים ) . היתי במעקב בשנים האחרונות של ממוגרפיה + אולטראסד , לא פיספסתי ולו בדיקה אחת , הכול היה תקין לטענת הרופאים הו כרוגיה והן אונקולוגיה . בתום 5 שנים ללקיחת התומוקסיפן שאלה אותי האונקולוגית האם ברצוני להמשיך בלחיקת התרופה ( הקופה האריכה את מתן התרופה בשנתיים נוספות , היום בארהב' נותנים עשר שנים ) ביקשתי הנחיות , המלצות מה שנאמר לי שאין מחקרים חד משמעיים בנושא ונתנו לי להבין שמאחר ויש לי נשירת שיער והתרופה גורמת לנזק בעצמות כדאי להפסיק ! ( לא נאמר במפורש להפסיק , אלא רמזים ) . לפני כחודשיים שלחתי לאונקולוגית לפי המלצת רופאת המשפחה תוצאות של בדיקת מרקרים מאחר והיה שינוי ! התשובה שקיבלתי מהאונקולוגית שלא מתיחסים לבדיקות מרקרים !! לפני חודש הבחנתי בגוש בצוואר , מתברר שמדובר בגרורות שאיש לא הבחין בהם מאחר והמיקוד היה בשדיים בלבד !! וכעת אני מטופלת שנית ולאחר חודשיים של טיפול עלי לעבור לפי הנחיית האונקולוגית ב ד י ק ת מ ר ק ר י ם על מנת לערוך השוואה . בקשתי היא אולי בידך הכלים לגרום לשינוי חשיבה ובעיקבותיה שינוי דרך המעקב של חולות סרטן שד . מאחר והגרורות שצצים לעיתים הם לוא דוקא בשד והרופאים יודעים זאת אך המעקב צמוד שד ! יש כן להתייחס אולי לבדיקת מרקרים ולא להמתין שהגרורה תצוץ והיא צצה במקומות שאינם גלויים ולעיתים מאוחר מידי יש היום די כליים , צריך רק לשנות דפסי חשיבה מוטמעים . תודה, ואודה באם תצליחי לעשות שינוי .

18/10/2014 | 21:27 | מאת: אנה גולדברט

ורד היקרה שלום, צר לי לשמוע את כל מה שעברת ואני מאחלת לך החלמה מהירה. קשה לי להתייחס למקרה הספציפי, אבל העברתי את ההודעה שלך לצוות עמותת "אחת מתשע" וביחד נתייעץ עם היועצים הרלוונטיים ונחשוב על על דרך התמודדות. אנה

19/10/2014 | 21:14 | מאת: אנה גולדברט

ורד היקרה שלום, אפנה את השאלה גם לאחד האוקולוגים, אבל אציין כי ככל הידוע לנו בדיקות המעקב התקופתיות לנשים שחלו כוללות בדיקה קלינית (גופנית), ממוגרפיה, אולטרסאונד, MRI. נושא המרקרים שנוי במחלוקת בקרב הרופאים, ובדרך כלל האונקולוגים לא ממליצים על הבדיקה כבדיקת מעקב שגרתית. איננו יודעות אם יש בנהלים הרפואיים חוסר כלשהו, נשקול ללמוד את הנושא ולבחון האם יש מקום להעלאתו לסדר היום הציבורי. החלמה מהירה, אנה

מנהל פורום סרטן השד