מחזור לא מסודר

דיון מתוך פורום  סרטן השד

14/10/2014 | 11:55 | מאת: רינת

בת 44 בדצמבר 2013 עברתי כריתה דו צדדית ושחזור אני מטופלת בטומוקסיפן במשך 8 חודשים סרטן השד דרגה 2 ללא צורך בטיפולים כימוטרפי בהתחלה קיבלתי מחזור כל 30 יום ועכשיו קבלתי שוב מחזור לאחר שבועיים. האם יש סיבה לדאגה? יש התקן רגיל.

14/10/2014 | 19:35 | מאת: פרופ' אילן כהן

השיבושין הם כנראה עקבב הטיםול עם טמוכסיפן אשר משפיע על פעול השחלות וגורם לפיעלות יתר של השחלות. יש צורך לעקוב אחר המחזורים לדאוג לאמצעי מניעה לעקוב בבדיקות באולטרהסאונד אחר השחלות ולשלול ציסטות והתעבות רירית הרחם כמו כן לבדוק רמת אסטרדיול שיכולה להיות גבוהה עקב כך.

23/10/2014 | 07:52 | מאת: רינת

מנהל פורום סרטן השד