שאלה לאונקולוג.

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/09/2014 | 10:01 | מאת: זוהר בדשא

האם יש המלצה לחיסון כנגד הרפס זוסטר לפני תחילת טיפולי כימו? מהי עמדת האונקולוגים בנושא?

07/09/2014 | 20:51 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

אין המלצה לקבל את החיסון הנל. באופן כללי הרפס זוסטר הוא ביטוי מאוחר של הוירוס שגורם לאבעבועות רוח . באנשים מבוגרים הוא כבר קיים בגוף בצורה רדומה, לעיתים רחוקות ירידת מערכת החיסון גורמת להופעתו- אך חיסון לא יכול למנוע זאת במבוגרים.

11/09/2014 | 07:06 | מאת: זוהר בדשא

גם בארה"ב וגם בקנדה ממליצים במקרים מסויימים על החיסון לפני טיפולים אונקולוגים. ובארץ, לפחות במכון שבו אני מטופלת, לדבריהם, יש שכיחות גבוהה של התקפי הרפס זוסטר תוך כדי טיפולי כימו. כמו שקרה לי למשל, מה שכמובן פגע ועצר את התהליך הטיפולי. שלא לדבר על הסבל והכאבים הקשים. למרות משככי הכאבים המכילים מורפיום - הכאבים ממשיכים לפעום. האם לא היה כדאי לחסוך את הסבל הזה והפגיעה בתכנית הטיפולית?

מנהל פורום סרטן השד