הסתיידויות בשד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

15/08/2014 | 03:03 | מאת: נעה

שלום, קראתי שהסתיידויות הן לרוב לא סרטניות. הבנתי שלא רואים אותן בMRI?! זה בגלל שלא סרטניות או בכל מקרה?. הבנתי שבמקרה של סרטן שד שמלווה בהסתיידויות כירורגים שונים ממליצים ומחליטים לכרות את כל השד(אפילו שההסתיידויות לא סרטניות) כי יש להסתיידויות יותר סיכוי להפוך לממאירות. האם זה כך? מה ההסתברות שהסתיידויות יהפכו לסרטניות אם יש/היה סרטן שד? האם יש בדיקה שיכולה לאשר שההסתיידויות לא סרטניות? או שבמידה והן אכן לא- האם יש בדיקה שיכולה "להגיד" אם הן יהפכו (או לא) לממאירות? (מה הסיכוי שלהן להפוך לממאירות. האם באמת מומלץ (על דעת הרוב לפחות) במקרה זה לכרות את כל השד? ממש אשמח לתשובה! תודה רבה, מאיה.

17/08/2014 | 16:58 | מאת: פרופ' אהוד קליין

שלום רב, ההסתיידויות בשד מופיעות כתוצאה מתהליכים כימים מטבולים הקורים בתאי רקמות השד. יש כל מיני סוגים של הסתיידויות הנבדלות זו מזו בצורת גבישי הסיד , בגודלן וכן במספרן. יש הסתיידויות המופיעות בקבוצות ואילו אחרות מפוזרות באופן בודד. ישנן הסתיידוויות רבות שאין להן כל משמעות והן נוצרות כתוצאה מתהליכים שפירים (לא ממאירים) ואחרות נוצרות משנית לפעילות של תאים ממאירים. במקרה האחרון , נוכחות של הסתיידויות אלה מעלה את החשד לנוכחות תהליך ממאיר באותו איזור. כאשר רואים בממוגרפיה הסתיידויות מסוג זה יש להמליץ על ביצוע ביופסיה. אין קשר בין מציאת הסתידוויות ובין הצורך בכריתת שד . לעיתים יש מצב אשר בו יש גידול ממאיר בשד המחייב ביצוע כריתה מלאה אך ההחלטה בפירוש איננה נקבעת עקב נוכחות הסתיידויות

מנהל פורום סרטן השד