הסתיידויות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/08/2014 | 11:19 | מאת: מאיה

שלום, קראתי כאן על הסתיידויות, שלרוב הן לא סרטניות. היה לי סרטן שד, בלוטות מעורבות, והסתיידויות. לפי הMRI הן לא סרטניות. מה שנאמר לי זה שכירורגים שונים ממליצים ומחליטים לכרות את כל השד במקרה של הסתיידויות (אפילו שלא סרטניות) כי יש להן יותר סיכוי לממאירות. האם זה כך? מה ההסתברות שהסתיידויות יהפכו לסרטניות אם יש/היה סרטן שד? ממש אשמח לתשובה! תודה רבה, מאיה.

19/08/2014 | 23:42 | מאת: ד"ר עודד אולשה

מאיה שלום הסתיידויות בשד שאינן סרטניות לא הופכות לסרטניות בהמשך. זה לא שולל את האפשרות שסרטן שד יתפתח בקרבת ההסתידויות מכיוון שיש שם רקמת שד, וסרטן שד מתפתח ברקמת שד, אבל ההסתידויות עצמן לא הופכות סרטניות. הסיבות להמלצה על כריתת שד מלאה בנוכחות הסתיידויות שאינן סרטניות יכולה לנבוע מהקושי במעקב אחר הסתידויות כאלה או משיקולים אחרים שלא קשורים להסתידויות עצמן, כמו פיזור נרחב של מספר גידולים באותו שד, או גודל הגידול בשד או סיכון גבוה לפתח סרטן שד נוסף. בברכת בריאות שלמה ד"ר אולשה

מנהל פורום סרטן השד