MRI

דיון מתוך פורום  סרטן השד

16/08/2014 | 01:53 | מאת: שש

אני כעשרה חודשים אחרי מסטקטומי דו צדדי בעקבות גידול בשד שמאל ומשאות brca1 . בMRI שבצעתי השבוע התקלה התשובה הבאה : הודגמו שינויים פוסט ניתוחיים דו צדדיים ופוסט קרינתיים בולטים משמאל ללא האדרה חשודה כפתולוגית. לא הודגמו בלוטות אקסילריות מוגדלות בשני הצדדים. בסיכום: .BI-RADS' 2 - שינויים פוסט טיפוליים ממצא לוואי: תהליך פלאורלי פוסטריורית לשד שמאל באורך מרבי של כ- 65 מ"מ בעל אות בינוני - גבוה בערכי T2 והאדרה בולטת, יתכן משני ל- XRT (סדרה 402 תמונה דרוש המשך ברור.אני מאד מודאגת . אשמח לחוות דעתך

19/08/2014 | 23:43 | מאת: ד"ר עודד אולשה

שש שלום על פי תמצית התוצאה ששלחת נראה כי הכל אצלך תקין. המונח BIRADS 2 משמעותו שיש שינוי שלא דורש מעקב בשד. הממצא ה"פלאורלי" מתיחס לשינוי בקרום הריאה (לא בריאה עצמה לכן נראה על פניו כי אין לזה משמעות) שנובע מההקרנות שאת עברת כמו שיש בכל רקמה שהוקרנה. המידע הזה הוא ניחוש לפי המידע המוגבל שמסרת וכדי להבין את הממצאים בהקשר הנכון אני מציע להתייעץ עם מי ששלח אותך לבדיקה זו. בברכה, ד"ר אולשה

מנהל פורום סרטן השד