פרשנות של ביופסיה "משונה"

דיון מתוך פורום  סרטן השד

15/08/2014 | 08:14 | מאת: אניטה

להלן תוצאות ביופסיית אקדח מונחיית U.S בביופסיה נלקחו מספר דגימות מגוש שד שמאל 2/20 פתולוגיה: פירורים קטנים של ריקמה חיבורית שומנית, לא נראית ריקמת שד. בגללשלא נראית ריקמת שד עלי לחזור על הביופסיה שוב מה המשמעות של זה? אני חוששת רקע: בת 58 לפני 10 שניםinfiltrating duct ca/ as שד ימין עברתי ניתוח ,כימו הקרנות, 7.5 שנים טמוקסי וארימידקס 10 שנים ללא סימני מחלה, הגוש בשד שמאל התגלה לפני חודש בבדיקת U/S שנתית שגרתית. תודה מראש על התשובה

17/08/2014 | 16:49 | מאת: פרופ' אהוד קליין

שלום רב, השד בנוי מכמה סוגי רקמות: רקמה בלוטית (בלוטות החלב), צינוריות החלב ,רקמת חיבור ורקמת שומן. אצל נשים צעירות יש רבוי רקמה בלוטית ורקמת חיבור אלסטית ומעט שומן וככל שהאישה מתבגרת בלוטות החלב מתנוונות , יש רבוי רקמת שומן והשד הופך להיות שומני יותר. בביופסיה שעברת כנראה המחט חדרה לאיזור רקמת שומן ולא בדיוק למקום ממנו צריך היה לקחת הביופסיה ועל כן יש לחזור על הבדיקה - אין כל מקום לדאגה

מנהל פורום סרטן השד