פענוח תשובות MRI

דיון מתוך פורום  סרטן השד

10/08/2014 | 10:54 | מאת: מיטל

שלום רב, יש לי תשובות של בדיקת MRI, התשובות: באספקט התחתון של גוף האיליום משמאל מודגם נגע בעל שוליים לובולרים תוך לשדי בממדים 18X18 מ"מ. לנגע אות נמוך בעיקרו במשקול T1 אות זוהר בSTIR לאחר הזרקת גדוליניום מודגמת האדרה מעט הטרוגנית של הנגע. מודגם נגע נוסף בעל אות חריג באספקט מרכזי של גוף האיליום משמאל בגודל 8מ"מ אות גבוה בSTIR אות נמוך בT1 ומתאדר לאחר הזרקת גדוליניום. ללא הדגמת נגעים לשדיים/שךדיים נוספים בשלד המודגם וללא האדרה חריגה נוספת לא הזרקת גדוליניום. שינויים ניוונים מתונים במפרקי הירכיים. מפרקי SIJ מודגמים שמורים. אזור הסימפיזיס פוביס שמור לפני ואחרי הזרקת גדוליניום. בורסות מסביב למפרקי הירכיים ללא ממצא פתולוגי. כלי דם עצביים ראשיים החוצים את אזור הסריקה בגדר הנורמה. פלקסוס לומבוסקראלי דו צדדי בלי ממצא פתולוגי בT1 קורונלי. הסיכום: נגעים כמתואר באיליון משמל מאפיינים גבוליים לייעוץ קליני מתאים לשקילת בירור היסטולוגי לאפיון מלא יותר יש לציין הגדלה קלה של קשרי לימפה מפשעתיים אך לכולם סינוס שמור לקורלציה סונוגרפית תודה רבה לעונים

11/08/2014 | 08:11 | מאת: ד"ר עודד אולשה

מיטל שלום לא ברור מה הנסיבות של פנייתך ומודע נעשתה הבדיקה, אבל יש בה ממצאים שדורשים בדיקות נוספות כפי שמפורט בסיכום. אני מציע לפנות לרופא שהפנה אותך לבדיקה כדי שהתשובה לשאלתך תוכל להתקבל בהקשר המתאים והנכון. צריך גם להבין שפעמים רבות הבדיקות הכי "מתוחכמות" מעלות ממצאים שאין להם שום חשיבות, אבל בכל זאת מכניסות אותנו ל"טירוף" של בדיקות נוספות עד שנהיה בטוחים שבאמת אין לממצאים האלה חשיבות.

11/08/2014 | 16:51 | מאת: מיטל

זאת הבדיקה של אמא שלי. אנחנו אכן הולכים לרופא המטפל רציתי לדעת ולקבל קצת כיוון לבדיקה ומשמעות אחרת, הייתי רק רוצה לדעת אם על פי הממצאים של הבדיקה היא טובה אולי קצת לקוות להמתיק את הבשורה רציתי לשמוע חוות דעת נוספת

מנהל פורום סרטן השד