mri

דיון מתוך פורום  סרטן השד

08/08/2014 | 18:38 | מאת: ורד כהן

שלום רב, האם בדיקת MRI יכולה לגלות סרטן שד וגרורות של סרטן שד, אם כן באיזה אחוז הצלחה? והאם הבדיקה מתאימה לצפיפות עצם?

11/08/2014 | 08:12 | מאת: ד"ר עודד אולשה

שלום לורד כהן בדיקת MRI של השדיים נמצאת בשימוש אצל אוכלוסייות מיוחדות בסיכון גבוה מאד, כמו נשאיות של מוטציות שגורמות לסרטן שד בשיעור גבוה מאד, ולבירור והשלמה של ממוגרפיות במצבים אחרים. הבדיקה מסוגלת למצוא גידולים ממאירים שלא נראים בממוגרפיה או אולטרה סאונד אבל גם יכולה היא בעייתית כי חלק מהממצאים החשודים אינם סרטן כלל אבל בכל זאת דורשות בירור נוסף פולשני. MRI מגלה מעל 70% מהגידולים שזה פי 2 לעומת מוגרפיה, אבל המחיר הוא שפי 4 מהנשים שנבדקות ב- MRI עוברות ביופסיות בגלל ממצאים שבסופו של דבר מאובחנים כשפירים (לא סרטניים) לעומת ממוגרפיה. אצל נשים עם סיכון רגיל (להבדיל מנשים בעלות סיכון גבוה מאוד) זה לא משתלם להן כי הסיכוי שיהיה סרטן כל בידקה ספציפית הוא נמוך בדיקת ה- MRI מסוגלת לגלות גרורות באיברים שונים, אבל לכל איבר יש את הפרוטוקול שלו לבדיקת MRI, ז"א שצריך לעשות בדיקה שונה לכל איבר. בנוסף ישנן בדיקות לא פחות יעילות בגילוי גרורות ולכן לא נהוג להשתמש ב- MRI לגילוי גרורות מסרטן שד. גם גרורות בבלוטות לימפה לא נראות היטב ב- MRI של השדיים, אבל ה- MRI יכול לעורר חשש שיש שם גרורות. בדיקת MRI יכולה לגלות בעיות בצפיפות העצם אבל למיטב ידיעתי היא לא נמצאת בשימוש למטרה זו. בברכה, ד"ר אולשה

מנהל פורום סרטן השד