מהדק מתכתי לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  סרטן השד

07/08/2014 | 16:25 | מאת: לני

שלום , האם זה ייתכן שקיים מהדק מתכתי באזור מנותח בשד? באלו מקרים מוסיפים מהדק? האם יש להסיר אותו? האם ניתן לבצע הקרנות גם עם מהדק או שאסור תודה לני

11/08/2014 | 08:13 | מאת: ד"ר עודד אולשה

לני שלום רב. מהדקים נמצאים בשימוש נרחב באבחון וטיפול של מחלות השד. הם מוכנסים לגידולים לאחר ביופסיה למקם ממצאים אחרי ביופסיה כדי לקבוע את מיקומם במידה ויושרו לגמרי בזמן הביופסיה. הם יכולים להתאים ממצא שנראה בסוג הדמייה אחד כמו אולטרה סאונד, עם ממצא שנראה בסוג הדמייה שונה כמו ממוגרפיה, וגם לכוון סימון (עם תייל) של גוש שלא ניתן להרגיש אותו. אפשר להכניס מהדקים לשוליים של אזור כריתה אחרי הוצאת גוש סרטני כדי לכוון את הקרינה שתבוא אחרי כן. אשפר גם להשתמש במהדקים כדי לאטום כלי דם וכלי לימפה בבית השחי בזמן הוצאת בלוטות לימפה מבית השחי. המהדקים לא מהווים בעיה ואין צורך להוציאם. הם עשויים מטיטניום, חומר שלא יוצר תגובה בגוף. בברכה, ד"ר אולשה

מנהל פורום סרטן השד