סרטן שד - לד"ר בן דוד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

23/07/2014 | 10:49 | מאת: שרון

שלום ד"ר בן דוד, לפני כחודשיים וחצי מיששתי גוש בשד. לאחר U.S. וממוגרפיה נמצא גוש בגודל 3.5 ס"מ. בביופסיה (FNA) DCIS דרגה בינונית. הרצפטורים בביופסיה: אסטרוגן - שלילי, פרוג' - 30% ו-HER2 +2. עברתי ניתוח בתה"ש והוצא גוש בגודל 5 ס"מ * 5 ס"מ * 4.5 ס"מ. בפתולוגיה הסופית - IDC. Maximal tumor dimension 0.7 cm )tumoral mass includes admixed invasive and in-situ component(. Extensive duct carcinoma in situ, high grade Inked margins free of tumor Fibrocystic changes Three lymph nodes free of carcinoma grade 3 רצפטורים - שליליים - TN שאלתי - איך יכול להיות הבדל מבחינת הרצפטורים בין הביופסיה לפתולוגיה הסופית (במיוחד ה-HER2)? והאם העובדה שבביופסיה יצאו רצפטורים חיוביים (חלקם) צריכה להשפיע על הטיפול? האונקולוג אצלו הייתי ביעוץ פרטי סבור שאני לא צריכה טיפול כימי אלא הקרנות בלבד. לדבריו מדובר בגידול קטן מאוד. אשמח לדעתך. תודה רבה

23/07/2014 | 14:33 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

שרון שלום, את שואלת שאלות חשובות וחכמות, אבל איני יכולה להשיב לך. כדי להחליט על טיפול נכון, צריך לשבת עם כל החומר הרפואי המקורי, כולל ההדמיות, לבדוק אותך, לדבר איתך---ואז להמליץ על הדרך שמתאימה לך ולמחלה. את גם לא רוצה שמישהו יתן לך תשובה בלי לבדוק את הכל. בהצלחה, מירב בן דוד

מנהל פורום סרטן השד