האם טמוקסיפן יעיל/נחוץ במקרה שלי?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

14/07/2014 | 17:21 | מאת: תמימה

שלום רב האם לדעתכם טמוקסיפן יעיל/נחוץ במקרה שלי? בבדיקה הפתולוגית (tru cut lt. breast) לקולטוני אסטרוגן של דגימת הגידול: בתיאור מיקרוסקופי: נמצאה צביעה חיובית של 0 - 80% מגרעיני תאי הגידול. +1 ב - 10% מגרעיני תאי הגידול. +2 ב - 10% מגרעיני תאי הגידול. האבחנה - ESTROGEN STAINING INTENSITY INDEX: 0.3 . עברתי טיפול כימותרפי מקדים + כריתת שד ו 19 בלוטות לימפה. בבדיקה פתולוגית אימנוהיסטוכימית של השד, נמצאה צביעה שלילית של אסטרוגן. בנוסף, נמצא שהטיפול המקדים הוריד את הגידול למינימום, ושהבלוטות שהוצאו היו נקיות. עברתי גם הקרנות לבית החזה ולבית השחי. סיימתי לפני כחודשיים. אני מאד מודה לכם מראש, ויישר כוחכם!!!

15/07/2014 | 10:08 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

שלומות, לפי מה שאת כותבת, הגידול שלך אינו מכיל קולטנים להורמונים ולכן אין צורך בטמוקסיפן. אני מסייגת את תשובתי, לא ראיתי תשובה של רצפטורים לפרוגסטרון ולא את התשובה המקורית. אני חושבת שתשובה מלאה והכי נכונה תקבלי מהרופאה המטפלת שלך. בהצלחה, ד"ר מירב בן דוד

מנהל פורום סרטן השד