ההחלטה מה קודם קודם ניתוח ואחר כך כימו

דיון מתוך פורום  סרטן השד

14/07/2014 | 10:41 | מאת: שולי

עשיתי את כל הבדיקות והלכתי לשני קריורגים מעולים אחד אמר קודם לכרות ואחר כך אולי צריך כימו השני אמר קודם כימו ואחר כך כריתה יש גידול בשד אחת בשתי מקומות לפי האנקולוגיה זה נקרא 2 הקולטנים סרטן בצינורות הורמונלי .

14/07/2014 | 15:15 | מאת: חיה

היית אצל שני כירורגים, אבל האם היית גם אצל אונקולוג? אונקולוג יוכל להכווין אותך לגבי הצורך בכימו. האם עשית בדיקה אם את נשאית? רק כדי לסבר את האוזן, הסיכויים שלך לצאת מזה הם בדיוק אותו דבר עם את עושה כימו ואז כריתה או כריתה ואז כימו. לפי מיטב ידיעתי, כשעושים כימו קודם המטרה היא להקטין את הגושים כדי שיוכלו אולי לבצע אחר כך ניתוח משמר שד ולא כריתה מלאה. האם אמרו לך או שהחלטת בכל מקרה לעשות כריתה? לי אמרו שאם אני בכל מקרה הולכת על כריתה אז כדאי לעשות קודם ניתוח כדי שיהיה פתולוגיה מלאה לפני שמחליטים על המשך הטיפול. אבל כפי שאמרתי הסיכויים שלך הם גם טובים וגם לא משתנים, לא משנה מה תחליטי.

מנהל פורום סרטן השד