דעות שונות קודם כימו ואחר כך כריתה או קודם כריתה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

14/07/2014 | 07:04 | מאת: שולי

בת 40 נתגלה גוש בשד סרטני בשני צדדים סרטן צינורות החלב הרבה אינפורמציה ובדיקות ומה צריך להחליט קודם כימו ואחר כך כריתה או קודם כריתה ואחר כך כימו עם בכלל צריך איך מחליטים צריכה עזרה .

14/07/2014 | 08:44 | מאת: חיה

שלום שולי, אני מצטערת שהחיים אילצו אותך להצטרף לקבוצה הזאת, אבל תזכרי שהיום הרופאים יודעים ממש טוב איך לטפל בסרטן שד! את עכשיו נמצאת בחלק הכי קשה בכל הסיפור (לדעתי) וזה שלב אי הוודאות. ברגע שיש תכנית טיפולית, הרבה יותר קל לעבור את זה. אז תעברי את התקופה הקשה הזאת בהתחלה והמצב ישתפר. הרופאים כאן בפורום לא יוכלו לתת לך איזה שהיא חוות דעת בלי יותר מידע רפואי. כדי להחליט על כריתה/ניתוח משמר שד ואם זה בא לפני או אחרי כימו (אם בכלל צריך) יש הרבה שיקולים- גודל הגידול, הקולטנים (Her2, ER, PR), הגרייד של הסרטן. לי זה גם לא ברור אם יש לך סרטן בשד אחד או בשתיהם. כדאי לך לשים את כל האינפורמציה כאן. עוד שיקול זה אם יש לך היסטוריה משפחתית או שיש לך את הגן של סרטן השד (BRCA). בקיצור, יש המון שיקולים שנכנסים להחלטה עם לעשות ניתוח לפני או אחרי טיפול, ואיזה סוג ניתוח מומלץ. אני ממליצה לך להיפגש גם עם אונקולוג וגם עם כירורג שד ולקבל משניהם המלצות. הם יסבירו לך את השיקולים בעד ונגד כל גישה, הם יתנו לך את ההמלצה שלהם לטיפול, ואת תצטרכי להחליט בסוף איזה טיפול את רוצה ובאיזה סדר. אגב, אני ממליצה לך להצטרף לקבוצה בפייסבוק שנקראת גמאני חליתי בסרטן השד. זה קבוצה של נשים בכל שלבי המחלה (גם שנים אחרי) וזה מקור טוב למידע מנסיון אישי ולתמיכה. תרגישי טוב.

14/07/2014 | 18:24 | מאת: אנה גולדברט

שולי היקרה שלום, כפי שכתבתי לך, אנא צרפי את כל המידע הרלוונטי ואפנה את השאלה למומחה. אנה

מנהל פורום סרטן השד