גוש בזמן הנקה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

06/04/2014 | 19:11 | מאת: הילה

שלום, יש לי תינוק בן 8 חודשים. בערב ללפני כחצי שנה הרגשתי גוש יחסית עמוק ממישוש שלי לא מקצועי הוא מרגיש לי אליפסי וניד. אני לא יודעת אם גדל לאורך התקופה. לפנהי כ-4 חודשים נגשתי לכירוג שד הוא משש ואמר שזאת מרגישה לו ציסטה והחליט לשלוח אותי לאולטרסאונד. בבדיקה אפילו לא ראו את הגוש. הוא אמר לי לחזור כעבור ארבעה חודשים. רופא המשפחה החליט לשלוח אותי לפני כחודש וחצי לממוגרפיה וגם שם לא ראו את הגוש למרות שבמישוש מאוד קל להרגיש אותו. מה עליי לעשות? מטריד אותי שב-2 הבדיקות לא ראו את הגוש אך הוא לא נעלם וע"י משוש פשוט ניתן לחוש אותו.

09/04/2014 | 07:27 | מאת: פרופ' משה שבתאי

אני מציע לך לחזור לכירורג שלך. אם הממצא המישושי עדיין קיים יש לחזור על אולטראסאונד ואולי לנסות לדקור את ה"ציסטה" ולשאוב את תוכנה. בברכה

12/04/2014 | 08:48 | מאת: זוהר בדשא

אולטרה סאונד היא בדיקה תלויית משתמש. כלומר, אם המשתמש, הבודק, אינו אדם מיומן, הוא לא יראה. ממליצה מניסיוני להגיע אפילו באופן פרטי לבדיקת אולטרה סאונד שמתבצעת על ידי רופא מומחה בנושא אולטרה סאונד שד. בהצלחה.

מנהל פורום סרטן השד