סרומה באיזור המנותח

דיון מתוך פורום  סרטן השד

06/04/2014 | 20:00 | מאת: אפרת

שלום, סיימתי טיפול כימותרפי מזה מכבר ועתידה להתחיל הקרנות. סובלת מהצטברות נוזל בבית השחי למרות שעברו חודשים רבים לאחר הניתוח. האם מומלץ לשאוב? יש לציין שאני מרגישה מתח וכאבים באיזור הזרוע וכן רואה נפיחות קלילה. מה ניתן לעזור על מנת לסייע? האם זו לימפדמה (האצבעות וכף היד בכלליות לא נפוחות). תודה.

09/04/2014 | 07:24 | מאת: פרופ' משה שבתאי

שלום רב. הצטברות נוזל בחלל שנותר בבית השחי יכולה להמשך זמן רב. אנא פני למנתח שלך שיחליט באם יש מקום לדיקור וניקוז הנוזל. הוא גם יבדוק האם באמת מדובר בלימפאדמה. בברכה

מנהל פורום סרטן השד