פנייה חוזרת

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/04/2014 | 06:17 | מאת: נירה

שלום רב, אחרי טיפולים כימו+הקרנות+טיפול משלים של טמוקסיפן וארומזין כ-7 שנים, הוסקה לי התרופה לפני כחודש. הרופאה אמרה לי שמעכשיו ארגיש מצוין- לא עייפה וכו' מה שקורה לי בחודש האחרון הוא דווקא ההפך. ירידה במשקל- שמדאיגה אותי, דכדוך וכל הזמן רצון לבכות. שאלתי היא, האם ישנן תופעות של הפסקת הטיפול ההורמונלי? אשמח לתשובה בהקדם.

05/04/2014 | 16:15 | מאת: אנה גולדברט

נירה היקרה שלום, שלחתי את השאלה לאחד היועצים ואני מקווה לתשובה בהקדם. אנה

06/04/2014 | 12:56 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

נירהה שלומות, יש כאן כמה דברים שבהחלט יכולים לגרום לדכדוך. הפסקת טיפול אחרי שנים רבות יכולה להוביל לתגובה של חוסר ביטחון וללא ספק גם לשינוי במצב הרוח. בנוסף, ברגע שהפסקת את הארומזין, חל שינוי כללי בהורמונים בגופך, מה שכידוע לנו עשוי להוביל לשינוי במצב רוחך... כך שיש כאן מספר גורמים. עם זאת, במידה ואין שינוי במצבך בשבועות הקרובים, אני מציעה שתפני לבירור כללי ואולי כדאי גם לשקול טיפול נוגד דיכאון. אני מקווה וגם די משכנעת שתרגישי הרבה יותר טוב בהמשך, כשהגוף יחזור לאיזון מחדש. חג שמח, מירב בן דוד

06/04/2014 | 13:19 | מאת: נירה

ד"ר בן דוד, תודה על תשובתך.

מנהל פורום סרטן השד