בודק הסימפטומים


קרצינומה פולשנית
תאריך:12/4/2011
שעה:09:26
שלום רב.
בינתים מוקדם לדבר על שלב המחלה, אנחנו לא יודעים מה המצב של הבלוטות, אך הן נראות חשודות.מדובר בגידול גדול , במידה ובלוטות יהיו חיוביות- זה יהיה שלב 3. ללא שום קשר, עדיין זו מחלה שניתנת לריפוי, כאשר מטפלים בה נכון. לכן- אני לא ממליצה על טיפול אלטרנטיבי, אך ורק טיפול המקובל. לצורך העניין, בשלב זה יש צורך לביופסיה מבלוטת הלימפה , כדי לדייק באבחנה. במידה ובלוטה לא גרורתית- אפשר לדון על הניתוח . כירורג יכול להציע לה כריתת שד עם ביופסיה של בלוטת הזקיף, או שימור שד- כריתה של חלק ממנו וביופסיה של בלוטת הזקיף, וזה אפשרי רק אם שד הוא גדול.
במידה ויודעים על תאים ממאירים בבלוטת הלימפה- מקובל בכל מקרה להתחיל מכמותרפיה , להקטין את הגוש ואז לנתח. הכול זה כמובן נושא להתיעצות עם כירורג ואונקולוג, והם יקחו בחשבון את המצב הכללי של אימא , מחלות שלה, צורה של השד, גם רצון של החולה. הרצפטורים ההורמונליים חיוביים, זה גורם טוב ונותן אפשרות לטיפול הורמונלי בעתיד.HER2 שלילי וזה גם טוב ואומר למחלה לא מאוד אלימה. בסופו של דבר- יש לפנות לכירורג ולאונקולוג.
בברכה,
בהצלחה בטיפול.
מחבר:
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
אבקש לקבל תגובות לשאלתי, פרסומים ומידע בריאותי לאימייל מדוקטורס ו/או זאפ גרופ
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
  קרצינומה פולשנית    בבקשה תענו לי דחוף 
10/04/11 17:57
10/04/11 18:08
  המשך    המשך 
10/04/11 18:13
שלום, אימי אובחנה לאחרונה כסובלת מקרצינומה פולשנית. יש לציין כי אובחן גוש בגודל של כ- 6 ס"מ, כאשר הסיטי יצא נקי לגבי איברים כגון הריאות, כבד, קיבה וכיו"ב. תשובת הפתולוגיה קבעה כדלקמן: צביעה לקולטני אסטרוגן: חיובית 3+ בכ- 100% של תאי גידול צביעה לקולטני פרוגסטון: שלילית. צביעה לHer-2-neo שלילית 0 הצביעה בוצעה בחתך מבלוק מספר , בעזרת הנוגדן המונוקלונלי 4B5 פשא
4B5 PATHWAY anti-Her-2/neu של חברת ventana הצביעה ל Pan ck חיובית ול- E-cadhenin שלילית בחתכים עמוקים לצורך הצביעות נראו כ-2 קבוצות קטנטנות של תאים לא קשורים לרקמה חיוביים ל- Her 2, מרכיב תוך דוקטלי? בנוסף בבדיקת אולטראסאונד הודגם: שד שמאל: בצקת ניכרת של כל רקמת השד. בשעה 1-12 של שד שמאל במרחק כ- 4 ס"מ מהפטמה הודגם אזור היפואקוגאי, ללא גבולות ברורים שמשתרע לכיוון הפטמה, קוטרו התהלך כ - 6 ס"מ - התנזלות, אך עדיין לא קולקציה. בבית שחי השמאלית - בלוטות לימפה עם קורטקס מעובה שד ימין ובית שחי ימין ללא ממצא חריג. אנא תרגמו לי את האבחנה. לא צריך להיות עדינים, אני רוצה את כל האמת האפשרית בדחיפות. באיזה שלב מדובר? מה תוחלת החיים (בערך, אני יודעת שחסרים נתונים), האם זה נתון לריפוי? בנוסף, מה עלינו לעשות בינתיים כטיפול אלטרנטיבי לעצור את ההתפתחות? כל עצה תתקבל בברכה רבה.
אימי בת 58 ולאחר טראומות רבות שסביר וסייעו לסרטן להתפרץ. היא גם סובלת מכאבים ברגל ובגב התחתון ומיפוי העצמות לא חזר נקי במאה אחוז אז אולי יש שם גרורות, אבל תודה לאל לא במקומות אחרים וגם שם זה לא בטוח. אנא, אשמח לקבל טלפון ייעוץ אישי, העניין הוא חיים ומוות תרתי משמע, אנא צרו איתי קשר במייל. בתודה רבה מראש
שלום לך, השאלה הועברה ליועצים ואנו ממתינים לתשובה, מקווה שתיענו בהקדם.
שלום רב, ראשית אציין שלא ניתן לתת את היעוץ שאת מבקשת דרך הפורום. אין מספיק נתונים וזו גם לא הבמה המתאימה. שנית - לדעתי השאלה החשובה ביותר כרגע היא האם יש או אין גרורות, הבנתי שיש חשד לגרורות בעצמות. כדאי לברר את זה אולי ע"י PET-CT. בהמשך לאחר קביעה מדוייקת של מצב המחלה והערכה של מצבה הגופני הכללי של אימך, כולל מחלות הרקע שלה, ניתן יהיה להחליט מה הטיפול המתאים ביותר להתחיל בו. אציין רק שאין טיפול אלטרנטיבי לרפואה, בוודאי שלא בנוגע לסרטן. בהצלחה
שלום רב. בינתים מוקדם לדבר על שלב המחלה, אנחנו לא יודעים מה המצב של הבלוטות, אך הן נראות חשודות.מדובר בגידול גדול , במידה ובלוטות יהיו חיוביות- זה יהיה שלב 3. ללא שום קשר, עדיין זו מחלה שניתנת לריפוי, כאשר מטפלים בה נכון. לכן- אני לא ממליצה על טיפול אלטרנטיבי, אך ורק טיפול המקובל. לצורך העניין, בשלב זה יש צורך לביופסיה מבלוטת הלימפה , כדי לדייק באבחנה. במידה ובלוטה לא גרורתית- אפשר לדון על הניתוח . כירורג יכול להציע לה כריתת שד עם ביופסיה של בלוטת הזקיף, או שימור שד- כריתה של חלק ממנו וביופסיה של בלוטת הזקיף, וזה אפשרי רק אם שד הוא גדול. במידה ויודעים על תאים ממאירים בבלוטת הלימפה- מקובל בכל מקרה להתחיל מכמותרפיה , להקטין את הגוש ואז לנתח. הכול זה כמובן נושא להתיעצות עם כירורג ואונקולוג, והם יקחו בחשבון את המצב הכללי של אימא , מחלות שלה, צורה של השד, גם רצון של החולה. הרצפטורים ההורמונליים חיוביים, זה גורם טוב ונותן אפשרות לטיפול הורמונלי בעתיד.HER2 שלילי וזה גם טוב ואומר למחלה לא מאוד אלימה. בסופו של דבר- יש לפנות לכירורג ולאונקולוג. בברכה, בהצלחה בטיפול.
חיפוש מתקדם