קרצינומה פולשנית

דיון מתוך פורום  סרטן השד

10/04/2011 | 17:57 | מאת: בבקשה תענו לי דחוף

שלום, אימי אובחנה לאחרונה כסובלת מקרצינומה פולשנית. יש לציין כי אובחן גוש בגודל של כ- 6 ס"מ, כאשר הסיטי יצא נקי לגבי איברים כגון הריאות, כבד, קיבה וכיו"ב. תשובת הפתולוגיה קבעה כדלקמן: צביעה לקולטני אסטרוגן: חיובית 3+ בכ- 100% של תאי גידול צביעה לקולטני פרוגסטון: שלילית. צביעה לHer-2-neo שלילית 0 הצביעה בוצעה בחתך מבלוק מספר , בעזרת הנוגדן המונוקלונלי 4B5 פשא

10/04/2011 | 18:08 | מאת: המשך

4B5 PATHWAY anti-Her-2/neu של חברת ventana הצביעה ל Pan ck חיובית ול- E-cadhenin שלילית בחתכים עמוקים לצורך הצביעות נראו כ-2 קבוצות קטנטנות של תאים לא קשורים לרקמה חיוביים ל- Her 2, מרכיב תוך דוקטלי? בנוסף בבדיקת אולטראסאונד הודגם: שד שמאל: בצקת ניכרת של כל רקמת השד. בשעה 1-12 של שד שמאל במרחק כ- 4 ס"מ מהפטמה הודגם אזור היפואקוגאי, ללא גבולות ברורים שמשתרע לכיוון הפטמה, קוטרו התהלך כ - 6 ס"מ - התנזלות, אך עדיין לא קולקציה. בבית שחי השמאלית - בלוטות לימפה עם קורטקס מעובה שד ימין ובית שחי ימין ללא ממצא חריג. אנא תרגמו לי את האבחנה. לא צריך להיות עדינים, אני רוצה את כל האמת האפשרית בדחיפות. באיזה שלב מדובר? מה תוחלת החיים (בערך, אני יודעת שחסרים נתונים), האם זה נתון לריפוי? בנוסף, מה עלינו לעשות בינתיים כטיפול אלטרנטיבי לעצור את ההתפתחות? כל עצה תתקבל בברכה רבה.

10/04/2011 | 18:13 | מאת: המשך

אימי בת 58 ולאחר טראומות רבות שסביר וסייעו לסרטן להתפרץ. היא גם סובלת מכאבים ברגל ובגב התחתון ומיפוי העצמות לא חזר נקי במאה אחוז אז אולי יש שם גרורות, אבל תודה לאל לא במקומות אחרים וגם שם זה לא בטוח. אנא, אשמח לקבל טלפון ייעוץ אישי, העניין הוא חיים ומוות תרתי משמע, אנא צרו איתי קשר במייל. בתודה רבה מראש

11/04/2011 | 21:26 | מאת: צוות אחת מתשע

שלום לך, השאלה הועברה ליועצים ואנו ממתינים לתשובה, מקווה שתיענו בהקדם.

11/04/2011 | 22:16 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, ראשית אציין שלא ניתן לתת את היעוץ שאת מבקשת דרך הפורום. אין מספיק נתונים וזו גם לא הבמה המתאימה. שנית - לדעתי השאלה החשובה ביותר כרגע היא האם יש או אין גרורות, הבנתי שיש חשד לגרורות בעצמות. כדאי לברר את זה אולי ע"י PET-CT. בהמשך לאחר קביעה מדוייקת של מצב המחלה והערכה של מצבה הגופני הכללי של אימך, כולל מחלות הרקע שלה, ניתן יהיה להחליט מה הטיפול המתאים ביותר להתחיל בו. אציין רק שאין טיפול אלטרנטיבי לרפואה, בוודאי שלא בנוגע לסרטן. בהצלחה

מנהל פורום סרטן השד