דחוף אם אפשר פענוח MIR

דיון מתוך פורום  סרטן השד

25/06/2010 | 11:54 | מאת: דרו

בבדיקת MIR נאמר : רקמת השד מראה מבנה פיברוגלנדולרי במרביתו רקמת השד מראה האדרה קלושה. שד ימין: ללא האדרה פתולוגית ברקמת השד שד שמאל:ברביע עליון חיצוני בעומק השד אזור עם ריבוי כלי דם מפותלים לא גוש בתי שחי תקינים. שאלותי מה פרוש האדרה והאם תוצאה זו מצביעה על תוצאה תקינה של השד, או מצריכה בירור נוסף? תודה על התייחסותכם

25/06/2010 | 18:49 | מאת: ד"ר משה זילברמן

שלום לך האדרה הינה מונח מקצועי של מפענחי הMRI ובדכ מעידה על קליטת החומר המוזרק לך בזמן הבדיקה והתבטאותו בתוצאה באה לידי ביטוי במונח האדרה ככול שידוע לי האדרה קלושה בדכ אינה מעידה על המצאות של בעיה בעוד שההיפך כן מעידה למיטב הבנתי הבדיקה שלך תקינה אך האם נבדק גם על ידי כירורג שד או שההפניה שלך היתה בשל ממצא מישושי ולכן יש מקום לחזור לרופא ששלח אותך לדיקה בברכה דר זילברמן

26/06/2010 | 00:50 | מאת: דרו

תודה על פענוח הממצא ברצוני להבהיר שההמלצה בMIR הייתה לעשות ממוטומיה בעקבות ההסתידויות שהתרבו בשד שמאל וריבוי כלי דם ברביע עליון חיצוני אם כי ללא גוש חשוד. יש לציין שלפני כמה חודשים עשיתי גם ביופסייה בשד שמאל עם תוצאה שפירה. השאלה אם לפי זה יש צורך בבדיקת ממוטומיה ומה משמעותה,אודה לך על התייחסותך המהירה.

מנהל פורום סרטן השד