הסרת נגע פפילרי בשד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

30/12/2016 | 13:18 | מאת: אילת

שלום דוקטור, אני בת 30, בריאה בדרך כלל ללא היסטוריה משפחתית של סרטן השד. לאחר שזיהיתי גוש בשד ימין הופנתי לאולטרסאונד והתקבל פענוח birads 3. לאחר ביופסיה התקבל הפענוח הבא: papillary lesion, partially sclerotic. Recommend excisional biopsy for complete histologic evaluation. הרופאה המטפלת (כירורגית שד ) המליצה על כריתת הגוש תחת סימון (כיוון שלא מורגש היטב בשכיבה). ארצה לדעת מה הסיכוי שמדובר בגידול ממאיר? מדוע עלי לעבור את הניתוח? (הרופאה טוענת כי זה לא דחוף ). עקב המונחים המקצועיים הרבים, אודה לתשובה בשפה ברורה המתאימה לחסרת ידע כמוני ☺ תודה מראש על המענה!

14/02/2017 | 08:52 | מאת: פרופ' דינה לב

הי אילת, נגעים פפילרים בשד יכולים להיות שפירים או ממאירים. במקרים רבים ביופסית מחט אינה מספקת בשביל אבחנה סופית. כאשר הפתולוג אינו יכול לקבוע בודאות כי הנגע שפיר, אפילו כשהסבירות לכך היא גבוהה, מומלץ לבצע כריתה ניתוחית של הממצא. בהצלחה, דינה

14/02/2017 | 17:14 | מאת: אילת

תודה דינה! אכן כך באמת היה וממש בימים אלה אני ממתינה לקביעת תור לניתוח. הבנתי מהרופאים כי מדובר בנגע שפיר אך קיימת סבירות להתפתחות ממאירה ולכן מוציאים.

מנהל פורום סרטן השד