אחרי ניתוח למפקטורי והוצאת בלוטות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

28/12/2016 | 06:39 | מאת: אחרי ניתוח

ביום ראשון ה-25.12 עברתי ניתוח למפקטורי והוצאת בלוטות. שוחררתי עם נקז. כמה זמן בערך מגיע הנקז לכמות של 25 שאז הוא יוצא לי האם יש משנעות לכך שהנוזל בנקז אינו נקי? האם ניתן לישון על הצד המנותח? תודה נאוה

01/01/2017 | 09:46 | מאת: ד"ר ליאור הלר

נאוה שלום רב, תפקיד הנקז הוא להוציא נוזלים והפרשות שאינן נחוצות מאזור הניתוח אל מחוץ לגוף. (במקרה שלך יתכן נוזל שקשור לניקוז הלימפתי). לרוב, משאירים את הנקז עד שכמות הנוזל הנמדדת בו אינה עולה על 20-25 מ"ל ביממה, כמות איתה הגוף יצליח להתמודד ולספוג בעצמו. קשה לאמוד בימים את הזמן עד לירידת ההפרשות, הדבר משתנה בין אישה לאישה ובכמות הדיסקציה (הניתוח) באזור הבלוטות, אך אפשר לומר שבדרך כלל הנקז מגיע למספר זה כעבור 7-10 ימים. כמו כן נוזל בנקז יכול להיות עכור, צהבהב, מעט דמי. אין סיבה לדאגה. באם כמות הנוזל גדלה בפתאומיות, משנה צבע - עלייך להגיע לביקורת אצל הכירורג המטפל. הייתי ממליץ לך בשלב זה להימנע משינה על אזור הניתוח בכדי לאפשר החלמה מיטבית. בריאות שלמה

03/01/2017 | 16:55 | מאת: שאלה נוספת

ביום שבת הקרוב אהיה 13 יום לאחר הניתוח.ברצוני להצטרף לטיול רגלי באורך של כ-4ק"מ בדרגת קושי בינונית. האם זה מתאים לי? תודה על ההתיחסות לשאלותי נאוה

מנהל פורום סרטן השד