כאבים אחרי ניתוח diep

דיון מתוך פורום  סרטן השד

25/12/2016 | 21:51 | מאת: שלומית

7 חודשים אחרי diep. בתקופה האחרונה (חודש-חודשיים) כאבים בצד הימני של הצלקת בבטן. הוסבר לי שזה המקום ממנו הוציאו את כלי הדם ולכן רגיש יותר. לעיתים (אחרי התעמלות וכד') הכאב ממש חזק ואף מושך לרגל. אשמח לדעתכם. תודה

01/01/2017 | 09:49 | מאת: ד"ר ליאור הלר

שלומית שלום, כאבים אחרי ניתוח DIEP יכולים להופיע מסיבות שונות- החל מתארגנות צלקת ניתוחית באזור, משני לפעילות גופנית\מאמץ מסיבי, תחילתה של הרניה (בלט) ואף פגיעה עצבית. לפי התיאור שלך הייתי מציע לבדוק האם מתפתח באזור זה שבר או בלט שנגרם מחולשה של שיכבה שנקראת פסיה. על כן בשלב ראשון עלייך לגשת לבדיקה אצל הרופא המנתח ולפי החלטתו לבצע הדמיות נדרשות כמו אולטראסאונד או CT. כמו כן הייתי ממליץ להימנע מפעילות גופנית שגורמת למאמצים של אזור בטן התחתונה עד להשלמת הברור. בברכת בריאות שלמה, פרופ' ליאור הלר

02/01/2017 | 14:23 | מאת: שלומית

תודה רבה !

מנהל פורום סרטן השד