חיידק - מיקופלזמה אוראופלזמה ?

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

28/09/2016 | 21:21 | מאת: גל

היי לאחר תלונות על הפרשות ואי נוחות מהנרתיק , רופאת נשים עשתה לי משטח נרתיק ושלחה לבדיקת מעבדה. התגלה שיש לי את 2 החיידקים הרשומים מעלה . היא נתנה לי אנטיביוטיקה - דוקסילין. והמליצה שגם בן זוגי ייקח את אותו הטיפול ושלא נקיים יחסי מין עד ששתינו נסיים את הטיפול. רציתי לדעת: א. האם יש סיכוי שהחיידק נשאר בגוף לאחר האנטיביוטיקה? ב. האם יש חשש מסויים מהחיידק מבחינת פוריות אצל גבר/אישה ? ג. ביקשתי מהבן זוג שילך להיבדק ויספר על המקרה כדי שיקח גם אנטיביוטיקה - הוא לא מעוניין לקחת סתם ככה תרופות . יש אפשרות לבדוק אצל גבר אם קיים אצלו החיידק? איך מבצעים את הבדיקה ? ד. יש אפשרות לדעת מי הדביק את מי ? תודה רבה

א. האם יש סיכוי שהחיידק נשאר בגוף לאחר האנטיביוטיקה?= אפשרי ב. האם יש חשש מסויים מהחיידק מבחינת פוריות אצל גבר/אישה ? = אפשרי ג. איך מבצעים את הבדיקה אצל גבר ? = בבדיקת PCR בשתן ד. יש אפשרות לדעת מי הדביק את מי ?= לא

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה