שאלה לגבי פפילומה ו-Ureaplasma urealyticum

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

17/07/2016 | 17:16 | מאת: guyg

שלום ד"ר וקסלר, קיבלתי איבחון שנדבקתי בוירוס הפפילומה (שהתבטא בכמה יבלות באיבר המין) לפני כעשרה חודשים, ולאחר מכן עברתי טיפול בלייזר להסרת היבלות בינואר. היבלות חזרו ונעלמו כמה פעמים מאז, וטרם חזרתי לרופא המטפל. הרופא\כירורג עשה לי ביופסיה שחזרה עם האבחנה Condyloma accuminata. כרגע אני לא מוצא שום סימנים ליבלת כלשהי, אבל כן מגרד באיזור באופן שגירד כשהיו יבלות במקום. האם גירוד יכול להיות סימן שיש שם משהו? השאלה העיקרית שלי היא זו: קראתי הרבה מאוד על וירוס הפפילומה, וניתקלתי בהרבה מאוד אינפורמציה שלפעמים סותרת את האינפורמציה מרופא העור, והכירורג. למשל, הכירורג שהסיר לי את היבלות בלייזר אמר לי שתוך שבועיים מהטיפול ללכת לרופא העור לבדיקה, ואם אין סימן לגידול חוזר של היבלות אני כבר לא מדבק. מכל מה שקראתי זה לא נכון בכלל. הבנתי שאפשר להדביק גם כשאין סימפטומים, ושהוירוס עצמו עוד קיים אחרי שנדבקים. האם יש דרך כלשהי לדעת שאני כבר לא מדבק? מכל המידע שנחשפתי אליו הבנתי שההידבקות במחלות מין היא הרבה יותר מורכבת מהמשוואה הכללית שרווחת בציבור: "שים קונדום - ושכח מכל צרה". הבנתי שאפשר להידבק ולהדביק בפפילומה גם כשיש קונדום וגם כשאין סימפטומים, שמין אוראלי יכול להדביק בפפילומה. כל המידע הזה (וזה רק לגבי פפילומה, אני בטוח שיש גם הרבה מחלות אחרות שאופני ההדבקה בהם גם כן לא ידועים לי) גורם לי לתהות - איך אפשר לקיים יחסי מין באחריות? איך אפשר להיזהר שלא להדביק אחרים, ואיך להיזהר מלהידבק בעצמך? הרי אם קונדום לא עוזר בכל המקרים, וגם אוראלי ואולי אפילו נשיקות זה בעייתי - אז מה עושים, במקרים שבהם לא נמצאים במערכת יחסים? בשל הפפילומה והישנות הסימפטומים ומשך הטיפול, אני נמנע מכל מגע מיני כבר כמעט במשך שנה. אני רוצה לנהוג באחריות כלפי עצמי וכלפי אחרים, ומרגיש שההבנה שלי רק פוחתת ככל שאני נחשף ליותר מידע. אשמח אם תוכל להבהיר לי כמה מהעיניינים שהזכרתי. תודה רבה מראש.

האם גירוד יכול להיות סימן שיש שם משהו? = אפשרי האם יש דרך כלשהי לדעת שאני כבר לא מדבק?= בדיקת הוירוס בשיטת PCR איך אפשר לקיים יחסי מין באחריות? = אם לשני בני בזוג הבדיקות תקינות אז מה הבעיה?

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה