פפילומה סוג 31

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

23/06/2016 | 20:17 | מאת: רחל

שלום, בת 37 ברקע קרוהן, נוטלת אימורן לדיכוי המערכת החיסונית. כמו כן לאחר כריתת בלוטת התריס ב 2013 בשל גידול פופולרי. שלושה חודשים אחרי לידה בקיסרי, ביצאתי קולפוסקופיה בשל בדיקת פאפ לא תקינה. הקולפוסקופיה יצאה תקינה. נלקחה בדיקת hpv pcr שיצאה חיובי מסוג 31. השאלה שלי: א. מה ההסתברות לחלות בסרטן צוואר הרחם? ב. האם יש טיפול כלשהו או רק מעקב , אם מעקב אז באיזו תדירות? ג. האם יש סכנה לבעל והתינוק בהדבקה? ד. האם ניתן להמשיך בטיפול פוריות עם ממצא זה? תודה.

א. מה ההסתברות לחלות בסרטן צוואר הרחם?= קטנה. בארץ מתגלים פחות מ 200 לשנה ב. האם יש טיפול כלשהו או רק מעקב , אם מעקב אז באיזו תדירות? = דרושה קולפוסקופיה מקיפה כולל פה עינים אברי מין ופי טבעת ג. האם יש סכנה לבעל והתינוק בהדבקה? = 1 ל1000 ד. האם ניתן להמשיך בטיפול פוריות עם ממצא זה?= כן

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה