כלמידיה דרכי הידבקות ומקרים חריגים

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

27/06/2016 | 23:19 | מאת: דנית

היי, מעוניינת לדעת מהן כלל דרכי ההידבקות במחלה, האם תיתכן הדבקה שלא ממגע מיני? (אסלה/מגבת) בנוסף, האם קיימים מקרים בהם אדם נדבק בכלמידיה, מטופל בדוקסילין ולאחר מספר חודשים חולה שוב? כלומר מצב בו החיידק נותר רדום או מצב כרוני של כלמידיה שמתפרץ בכל כמה זמן? תודה רבה.

האם תיתכן הדבקה שלא ממגע מיני? = הדבקה במין אוראלי אנלי ווגינלי בנוסף, האם קיימים מקרים בהם אדם נדבק בכלמידיה, מטופל בדוקסילין ולאחר מספר חודשים חולה שוב? = אפשרי

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה