תוצאות בדיקות צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

20/06/2016 | 16:04 | מאת: נעמה

שלום, אני קצת מודאגת: אני בת 30 עם דימומים של חודש לאחר יחסי מין. ומלפני שבוע לא היה דימום כלל. רופאה ציינה כנראה אקטרופיון. בוצעה בדיקת פאפ -תקינה מעט דלקתית. בוצעה קולפוסקופיה מספקת ללא עדות לדימום לאחר נגיעה- הפרשה מוגברת סמיגה בין שעות 12-3 ו- 5-7, אזור של OG+WE עדין. מה זה אומר בבקשה דר? מה זה OG WE? נלקחו דגימות נפרדות וגם STD. היתכן שיש מחלת מין? אין לי הפרשות באופן כללי וגם לא צריבות!!! ומה פשר פאפ דלקתי למעשה?? מה זה יכול להיות?? זה מחייב שיש מחלת מין למרות שאין לי ביום יום צריבות והפרשות? אציין שבעבר הרחוק- מלפני 3 שנים היה לי כלמידיה וזה אכן היה מלווה בהפרשות ככה ביום יום וצריבות במתן שתן. היום אין לי את זה בכלל, רק בבדיקת פאפ הראה שהיא מעט דלקתית. השאלה כתוצאה ממה זה יכול להיות? תודה לך! יום נפלא

מה זה אומר בבקשה דר? מה זה OG WE? מדובר בשינויים בשכבת הצפוי של הצואר שינויים שכשלעצמם אינם אומרים דבר. הרופא מחליט אם רוצה לבצע קולפוסקופיה נוספת אחרי צביעת המקום או לקחת דגימה. רק על פי תוצאת הביופסיה ניתן לקבוע אבחנה. מה פשר פאפ דלקתי למעשה?= פרושו שבמעבדה זיהו תאים של דלקת. זה מחייב שיש מחלת מין למרות שאין לי ביום יום צריבות והפרשות?= לא השאלה כתוצאה ממה זה יכול להיות?= נראה לי שאחרי שהרופא ירז את כל התוצאות הוא יוכל לדעת יותר ואז גם להסביר. כרגע מוקדם מדי לקבוע אבחנה.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה