בדיקת פפילומה שלא במשטח

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

07/06/2016 | 00:48 | מאת: רמי

לדר שלום לגבי וירוס הפפילומה. בכמה וכמה מקורות באינטרנט כתוב שעמ לזהות את הוירוס אין צורך בבדיקת דם יקרה (ושלוקחים פשוט משטח מצוואר הרחם). שאלתי - האם אכן קיימת בדיקת דם כזו והאם ידוע לך איפה ניתן לבצעה (אפילו בפרטי, בתשלום). במידה ולא, כיצד ניתן לבדוק נוכחות של הוירוס אצל גבר (שמעתי גם על מטוש שמוחדר לפין והדגימה נשלחת, אך לא ברור לי אם זו בדיקה מהימנה שכן הוירוס עלול להיות בעוד מקומות לא? מי לוקח את זה אורולוג או גניקולוג? לגבר...). אני שואל כמובן בהנחה שלא נמצאו תסמינים חיצוניים כגון יבלות - מהי הדרך של גבר לדעת שהוא נקי ולא מסכן אחרות? בתודה מראש

הבדיקה נלקחת באמצעות מטוש מעל פני העור והריריות.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה