מניעת הרפס לפני חתונה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

23/05/2016 | 20:24 | מאת: טל

היי ד"ר. אני ובן זוגי עתידים להתחתן בעוד כמה חודשים. לבן זוגי יש הרפס בשפתיים שעד כה התדירות הופעה שלו היתה מאוד נמוכה (יצא לו לאחרונה לאחר 3 שנים של שקט). אני חושבת על החתונה שלנו ואני קצת בלחץ מכך שיצא לו הרפס דווקא ביום הגדול. הבנתי שיש כדורים שאפשר לקחת למניעה, השאלה שלי אם כדאי לקחת אותם באמת כמה זמן לפני? האם הם באמת ימנעו הופעה של הרפס או עלולים דווקא לעשות ההפך? לעורר הופעה של הרפס פתאום? הוא מעולם לא ניסה לקחת אותם ולכן אני קצת מפחדת להציע לו שכן אין לדעת איך הגוף שלו יגיב לכדורים ואולי דווקא הם יעררו התפרצות..האם זה יכול לקרות? או שמדובר בלקיחה שאינה יכולה להזיק ובמקרה הכי גרוע לא תשפיע פשוט? אני גם חוששת לדבר איתו על זה כדי לא לעורר אצלו פחדים ולא להפוך את זה לנבואה שמגשימה את עצמה. מה הכי טוב לעשות?

הרעיון שלך טוב. מציע שתפנו לרופא לשיחה פרטנית.

24/05/2016 | 22:55 | מאת: טל

אוקיי תודה. האם מהנסיון שלך קרה שדווקא נטילת כדור שכזה עוררה התקף של הרפס? או שזה רק מדכא את הוירוס ולא יכול לעורר אותו בטעות...

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה