שאלה דחופה-הרפס וזוגיות

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

12/02/2016 | 20:40 | מאת: טל

היי ד"ר! אני ובן זוגי חיים יחדיו כבר שנתיים. כבר בתחילת הקשר בן זוגי אמר לי שהיה לו בעבר הרפס בשפתיים ושלא היו לו התקפים ב3 שנים האחרונות...ובאמת היו לנו שנתיים שקטות עד שאתמול ההרפס חזר לו. ככל הידוע לי מעולם לא היה לי הרפס ואני מאוד מפחדת להידבק (הייתי אומרת שיש לי ממש פוביית הרפס). איך נמצאים בזוגיות ולא נדבקים? החלטתי שהלילה נישן בנפרד אחד מהשני...ממה צריך להימנע ומתי בן זוגי יפסיק להיות מדבק? כמה זמן אחרי היעלמות הפצעים יהיה אפשר לחזור לשגרה (נשיקות). איך אפשר לדעת מתי הוא כבר לא מדבק? כמה ימים מחכים בדרך כלל אחרי שהפצעים נעלמים...תודה רבה!

הרפס תמיד מדבק ולכן אין צורך באמצעי מניעה במיוחד שלרוב האוכלוסיה יש הרפם.

14/02/2016 | 16:17 | מאת: טל

אוקיי אבל מכיוון וכנראה שאני לא נדבקתי עד כה בהרפס וגם מאוד לא מעוניינת להידבק באיךו אמצעים עליי לנקוט וכמה זמן לאחר העלמות הפצעים שלו הוא כבר לא יהייה מדבק?

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה