אוראופלזמה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

03/02/2016 | 22:20 | מאת: יסמין

היי,מקווה שזאת פעם אחרונה שאני כותבת כאן... אובחנתי באוראופלזמה אורלטיקום בעקבות הפרשות צהובות, קיבלתי טיפולים רבים באנטיביוטיקות שונות ואף אחת לא עזרה. אתמול הייתי אצל הרופאת נשים שלי לאחר טיפול ברוליד ל5 ימים פעמיים ביום(שנאמר לי שרוליד מאוד חזק ואוראופלזמה רגיש לאנטיביוטיקה הזו). אמרתי לה שלא חל לי שיפור בעניין של ההפרשות הצהובות והיא אמרה שנעשה תרבית,כי הרוליד היה אמור לפעול ושהאוראופלזמה יכולה להיעלם אבל ההפרשות עדיין יישארו,כלומר ההפרשות הן לא בהכרח אינדיקציה להימצאות החיידק. בכל מקרה היא לקחה לי 2 תרביות,אחת של הנרתיק עצמו והשנייב של STD. בנוסף קיבלתי פמינל גל(לטיקאל) שאמור למנוע את התפתחות החיידק. שאלתי אם במידה והאוראופלזמה בתרבית עדיין תצא חיובית למרות הרוליד,מה אפשר לעשות,היא אמרה לי שהאחרון שאפשר לעשות זה טיפול באיזתרומיצין שהוא הכי חזק ושאם גם הואלא יעבוד אז כבר אי אפשר לטפל וזה ניהיה לא בריא. מאוד מןדאגת מהמצב שהאוראופלזמה לא עוברת.. האם באמת לא יהיה ניתן להעלים את החיידק? כלומר איזתרומיצין זאת אכן האפשרות האחרונה?... בנוסף,המינון שקיבלתי לפמינל גל הוא במשך שבוע-יום כן יום לא, ולמשך שבועיים-פעמיים בכל שבוע. רציתי לשאול אם המינון לדעתך אכן מתאים או שעדיף לקחת כל יום?סובלת מהפרשות וקצת ריח בלבד.אין אדמומיות או משהו.

מצטער אך לשאלה כה ספציפית לא ניתן להשיב באינטרנט. האחריות היא רבה ולכן יעוץ יכול להינתן רק אחרי מפגש.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה