קנדילומה קלה באיבר המין

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

31/08/2015 | 19:09 | מאת: עמליה

שלום אובחנתי לפני שנתיים בקנדילומה. לא ידוע לי מהיכן נדבקתי . לבעלי אין קנדילומה אבל ידוע לי שזה לא אומר שהוא לא נושא את הנגיף . כמו כן קיימנו יחסי מין מלאים בעת שהיו לי נגעים. האם ישנה דרך לברר האם הוא נושא את הוירוס ? וגם שאלתי היא האם עלי לבצע משטח צוואר רחם לעיתים קרובות יותר בגלל שנדבקתי ? והאם ישנה אפשרות לדעת את סוג הקנדילומה? תודה מראש .

האם ישנה דרך לברר האם הוא נושא את הוירוס ? = כן באמצעות בדיקת PCR ל HPV וגם שאלתי היא האם עלי לבצע משטח צוואר רחם לעיתים קרובות יותר בגלל שנדבקתי ?= פעם בשנה מספיק והאם ישנה אפשרות לדעת את סוג הקנדילומה? = סוג הוירוס - כן.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה