בדיקת פאפ

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

05/07/2015 | 09:58 | מאת: בתאל

שלום נשלחה אליי בדיקת פאפ אשמח לדעת תוצאותיה- specimen adequacy: less than optimal explanation:partially obscuring blood and inflammation cytologic findings: endocervical cells -present +++bloody smear inflammatory smear -mild results and remarks- negative for intraepithelial lesion or malignancy recommenation-routine foolow up תודה רבה

רמת הדיוק של הדגימה נמוכה בשל דם. סימני דלקת. אין סימנים לסרטן או לטרום סרטן.

05/07/2015 | 18:09 | מאת: בתאל

האם לפי דעתך צריך.לחזור על בדיקת הפאפ? כי רשמת שרמת הדיוק נמוכה בשל דם וסימני דלקת , האם התוצאות יכולות להיות מוטעות? אשמח לתגובתך

זה לשיקולו של הרופא המטפל. האם קודם אנטיביוטיקה למשל או קודם לחזור כשלא יהיה דם.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה