וירוס פפילומה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

17/12/2014 | 14:30 | מאת: רננה

אנחנו נשואים 7 שנים עם ילד בן 8 ח'. לפי חצי שנה בעלי גילה יבלות באיבר מין. רופא עור צרב אותן בחנקן ואמר לו שזו קונדילומה. אצלי לא היו יבלות אבל למען הסר ספק עשיתי פולוקוסקופיה שהיתה תקינה. זה לא הרגיע אותי ועשיתי בדיקת PCR יקרה באופן פרטי ונמצאה נוכחות נגיף פפילומה. מאז ועד היום אין אצלי יבלות אבל שלשום חזרו היבלות אצל בעלי. כדי לוודא שאצלי אין עשיתי PAP אתמול והזמנתי תור לפולוקוסקופיה חוזרת בקופת חולים. בעלי טוען שאני הדבקתי אותו שוב כי אני נשאית. יש לי כמה שאלות ואודה למתן תשובות לכולן. 1. האם אני באמת נשאית? 2. האם יכולתי להדביק את בעלי גם אם אין לי יבלות? 3. אם לא אני הדבקתי אותו אז איך זה שהיבלות חזרו למרות הצריבה? 4. האם מומלץ שיצרוב במחט חשמלית או לייזר במקום צריבה בחנקן? תודה רבה מראש על התשובות

1. האם אני באמת נשאית?= התשובה על פי בדיקת PCR עדכנית ל HPV 2. האם יכולתי להדביק את בעלי גם אם אין לי יבלות?= כן 3. אם לא אני הדבקתי אותו אז איך זה שהיבלות חזרו למרות הצריבה?= הוא כנראה לא עשה PCR ל HPV כך שיתכן שלמרות הטיפול בו הנגיפים נותרו. 4. האם מומלץ שיצרוב במחט חשמלית או לייזר במקום צריבה בחנקן?= לשיקולכם. אני מנוסה בלייזר ומרוצה מהתוצאות.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה