בדיקת מיקרוסקופ בצוואר הרחם

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

08/12/2014 | 12:57 | מאת: בתאל

שלום, לאחר תקופה של שנה בהם לא כל חודש יש לי דימום קל ביותר כשבוע לאחר סיום הווסת, עשו לי בדיקת א.ס ופיפל שיצאו תקינות, בדיקת פאפ פלוס קולוסקופיה בצוואר הרחם נעשו לפני שנתיים שיצאו תקינות, נשלחתי שוב לבצע בדיקת בצוואר הרחם על ידי מיקרוסקופ הרופא אמר שיש לי צוואר אקטופיה ורשם במכתב לרופא מטפל שנראה בספק we ושנעשתה צריבה היקפית בגלל צוואר אקטופיה, שאלתי היא מה הכוונה we ממה שקראתי באינטרנט זה. מדאיג אותי כי רושמים שזה יכול.להצביע על תאים סרטניים אני ממש מודאגת ומפחדת האם זה בטוח שאם יש אפיתל לבן זה מחלה ?? תודה לתשובתך

מה הכוונה we ? = אפיתל לבן שכשלעצמו אינו מחלה ולעתים יכול להעיד על זיהום ב HPV.

09/12/2014 | 17:42 | מאת: בתאל

היי , לשאלתך we אפיתל לבן, לפי מה שרשם נראה לו בספק אך לקח ביופסיה בכל זאת, הבנתי שאם זה לא נצבע יכול להעיד על כיוון לא טוב ואני ישר חושבת על הגרוע מכל!! האם ישנן עוד סיבות לכך? עליי לציין שכל שלוש שנים אני עוברת פאפ ואפילו לפני שנתיים עברתי בדיקה עם מקרוסקופ שאף היא יצאה תקינה, מה הסיכויים שיש בעיה רצינית? תודה

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה