קונדילומה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

22/10/2014 | 10:47 | מאת: קארי

שלום דר לחבר שלי גילו יבלת באיבר המין לפני חצי שנה והיא נצרבה חיכינו בערך חודשיים מהצריבה וחזרנו לקיים יחסי מין בלי קונדום לפני יומיים שוב צמחה יבלת קטנה והיא שוב נצרבה עי הרופא.שאלתי היא מה עושים במצב כזה? מתי אפשר ךחזור לקיים יחסי מין? האם הקונדילומה מדבקת גם כשאין יבלות? אני שוקלת לעשות חיסון אך מכיוון שרוב הסיכויים שכבר נדבקתי (בינתיים ללא יבלות תודה לאל) רצוי לעשות חיסון? האם הוא מועיל במידה וכבר נדבקתי ולא יהיו לי יבלות? או שמספיק מעקב ובדיקת פאפ כל שנה? אני אובדת עצות ואשמח להכוונה.

שאלתי היא מה עושים במצב כזה? = הטפול היעיל ביותר הוא לייזר בהכוונה של קונדילומה מתי אפשר ךחזור לקיים יחסי מין?= מומלץ אחרי שאין נגעים ובדיקית PCR לנגיפי HPV יוצאת תקינה. האם הקונדילומה מדבקת גם כשאין יבלות? = אם נותרו נגיפים אז היא מדבקת. אני שוקלת לעשות חיסון אך מכיוון שרוב הסיכויים שכבר נדבקתי רצוי לעשות חיסון? = הוא יעיל אחרי שתוצאת PCR ל HPV יוצאת תקינה

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה