שלום דוקטור

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

18/07/2014 | 16:05 | מאת: מ14671

לפני שנתיים וחצי עברתי לזיה רחבה של צוואר הרחם בערבות cin 3 מאז עברתי פעמיים קולפוסקופיות שיצאו תקינות. אמש עברתי אחת נוספת. בתמיסה האצטית הכל יצא תקין.בצביעה עם לוגול,כל הקטע של 3-6(רבע מצוואר הרחם הנותר),לא נצבע.הרופאה לקחה ביופסיה וקבעה לי תור נוסף.היא אמרה "יתכן וזו צלקת"..רציתי לשאול 2 שאלות ברשותך: 1.האם יכול להיות שבתמיסה האצטית הכל תקין ורק הלוגול מגלה תאים רעים? 2.במידה וזו אכן צלקת הייתכן שבבדיקות קודמות לא נכחה? כמו כן,בבדיקה שלפני כן,הרופא צבע רק בתמיסה אצטית ולא בלוגול.האם זה פשוט לשיקול הרופא? סליחה על האורך ותודה על הסבלנות..

1.האם יכול להיות שבתמיסה האצטית הכל תקין ורק הלוגול מגלה תאים רעים? = כן 2.במידה וזו אכן צלקת הייתכן שבבדיקות קודמות לא נכחה? = כן בדיקה שלפני כן,הרופא צבע רק בתמיסה אצטית ולא בלוגול.האם זה פשוט לשיקול הרופא? = כן

20/07/2014 | 15:10 | מאת: מ14671

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה