lsil

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

14/04/2014 | 01:33 | מאת: אני

שלום רב, אובחן אצלי וירוס הפפילומה מס' 91, לאחר ביצוע בדיקת פאפ, אח"כ קולוסקופיה וביופסיה, נמצאו תאים מסוג lsil, כמו כן נכתב כי נראה we עדין בתוך תעלת הצוואר וכן באזור שעה 7. אני בת 30.5, לפני הריונות ותכננתי להיכנס בפעם הראשונה, למעט הבעיה הזו, בריאה בדר"כ. רופא אחד ייעץ לי להיות במעקב ולהכנס להיריון בינתיים, רופא אחר ייעץ גם כן להיות במעקב או לחילופין לעשות אידוי ע"י לייזר, מה שכמובן יעקב את הכניסה להריון. אני יודעת שיש סיכוי שהנגע יעבור לבד, אך מאוד חוששת מהמצב שהוא לא יעבור ואצטרך לעבור כריתת לולאה. ולכן אולי מעדיפה לטפל ע"י לייזר כעת. האם טיפול ע"י לייזר עלול להשאיר צלקות בצוואר הרחם? מה הסיכונים בתהליך זה? האם זה יכול לפגוע בהריון ראשון- סיכוי גבוה יותר להפלה? מה סיכויי ההצלחה של זה במטופלות? אני מודה מאוד על תשומת לבכם! חג שמח ובריאות לכולנו :-)

מה תוצאות הקולפוסקופיה בשאר האברים? [פי טבעת, פה, עינים, פות, גבעת ערווה ומפשעות]?

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה