מחזור שני לאחר גרידה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

23/11/2015 | 13:39 | מאת: תמי

שלום רב, עברתי גרידה בשבוע 14 להריון עקב מום בעובר. חודש לאחר הגרידה קיבלתי וסת תקינה. הלכתי לבדיקת אולטרסאונד וגינלי לאחר סיום הוסת בבדיקה הרופא אמר שהרירית נראית תקינה. הרופא ראה מעט נוזל ברחם ואמר לחזור אליו לאחר סיום מחזור נוסף לבדיקת אולטרסאונד וגינלי נוספת. המחזור השני לאחר הגרידה עדיין לא הגיע נכון להיום הוא מאחר לי בחודש ושבועיים. אציין שלפני ההריון האחרון המחזור שלי לא היה סדיר ולפעמים היה מגיע לאחר 40 יום. האם יש סיבה לדאגה? או להמתין בסבלנות למחזור שיגיע? תודה רבה.

שלום תמי, מתנצל על האיחור בשל נסיעה. לדעתי אין מקום לדאגה מן המתואר אור העובדה שהאולטראסאונד אצל הרופא היה תקין ולאור ההיסטוריה של המחזורים הלא-סדירים בעבר. עם זאת, אם הוסת תתעכב לעוד מספר שבועות יהיה מקום לנסות להשרות וסת על ידי הורמונים על מנת לשלול בעיות אחרות. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם