דימום רב במחזור

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

24/05/2015 | 22:17 | מאת: רוני

שלום, יש לי תופעה של דימום רב במחזור קשה לי לכמת אבל לפעמים זה פחות ולפעמים יותר . האם לשם כך יש צורך בהיסטרוסקופיה? מה ניתן לעשות? תודה

שלום רוני, הסיבה העיקרית לדימום עודף בזמן וסת היא שרירן/ים רחמי/ים. ישנן סיבות נוספות אולם שכיחותן נמוכה מאד. בדיקת אולטראסאונד תגלה את הסיבה קרוב לודאי. במידה שנשלל קיומו של שרירן או עיוות מבני אחר, יש מקום לדגימת רירית הרחם באמצעות בדיקת פיפל (שאיבת מקטע רקמה)או היסטרוסקופיה אבחנתית. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם