רחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

20/09/2014 | 00:37 | מאת: בולי

האם ברחם יש "חלל" או שדפנות הרחם צמדים זה לזה? ומהי רירית אקוגנית? תודה

20/09/2014 | 13:11 | מאת: סתם אחת

כן יש חלל! אקוגני= ממצא

20/09/2014 | 13:21 | מאת: אביטל

רירית אקוגנית הנה רירית בהירה מאוד באולטרסאונד כלומר המחזירה את גלי הקול בצורה חזקה יותר ( רירית יותר דחוסה).

בולי שלום, חלל הרחם אינו חלל אמיתי, הוא למעשה מרווח בין דפנות הרחם עם קו השקה של רירית הרחם שהיא הציפוי הפנימי של הדפנות. רירית רחם אקוגנית הוא רירית צפופה יותר - מראה שיכול להעיד על המצאות פוליפ, שרירן, גידול, שארית שלייה לאחר לידה או הפלה, ועוד.

24/09/2014 | 19:23 | מאת: בולי

אני בת 29 עם הריון עימי בעברי שהסתיים בשבוע 5 בדיוק בדימום. נמצאת בטיפולי ivf. באחד המעקבי זקיקים הרופאה ציינה כי הרירית רחם 8.7 מ"מ אקוגנית. האם הגיוני שאף אחד מהצוות הרפואי לא נתן לזה התייחסות מיוחדת?

שלום בולי, סליחה על העיכוב בתשובה - חגים, חופשה וכדומה. עובי רירית הרחם שציינת הוא יפה. רופאים מרחיבים בדר"כ על מה שבראש מעיינם - מחלות ותקלות. כשתקין - תקין. על כך אמרו חז"ל - הטוב שברופאים לגיהנום... בהצלחה.

מנהלי פורום האשה והרחם