מירנה ודימום חזק

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

31/08/2014 | 23:07 | מאת: מיואשת

שלום רב אני בת 47. לפני חודש הותקן לי מירנה בשל דימום חזק וכאבים עוצמתיים, חסור בהפרשת פרוגסטרון. בעבר - רחם מעובה מעט וגרידה. עם הגעת הווסת קיבלתי כאבים חזקים מאד של ווסת. הדימום היה חזק אך לא כבפעמים הקודמות. אך למעשה הווסת לא פסקה - ודימום ממשיך כבר חמישה ימים באופן עיקבי. אין זה דימום מוגבר - אלא קל אך דמי. (לא הפרשתי) האם זה תקין ? האם זה קשור להתאקלמות מירנה? או אולי ההפך - מראה שההתקן לא עושה עבודתו? מה הטווח הנומלי של דימומים לאחר התקנה? תודה

שלום רב, תיאורייך תואמים מהלך סביר של "טירונות" של מירנה. ההתקן בודאי עושה את עבודתו במידה שהינו במקום (ניתן לווידוא באמצעות בדיקת אולטראסאונד). באופן די מטריד, אני מודה, המצב עלול להמשך מספר חודשים אולם עליו להתעדן בהדרגה. אני מחזק אותך וממליץ על סבלנות. רפואה שלמה.

02/09/2014 | 17:13 | מאת: מיואשת

למה שהתקן יזוז? איך יודעים שהוא זז? - זה שכיח? הרופא המתקין אמר שההתקנה היתה מעולה( ולא קלה בשל מבנה בעייתי שלי). איזה יאוש...

מנהלי פורום האשה והרחם