ליכן סקלרוזיס

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

28/07/2014 | 19:03 | מאת: מרווה

שלום, אובחנתי במחלת העור ליכן סקלרוזיס. אני מטופלת בקרם דרמובט כבר למעלה משנתיים ונמצאת במעקב אחת ל- 3 חודשים. שאלותיי הן: 1.מהו המינון הנכון לשימוש בקרם דרמובט? 2.האם קיים טיפול נוסף / אלטרנטיבי למחלה זו בזמן שבו עושים הפסקה בטיפול או במשולב? 3. ממה שידוע היום מהי ההסתברות לממאירות במחלה זו והאם ניתן וכיצד למנוע תהליך זה ? אני דואגת ולחוצה ומעוניינת בתשובה מהירה ככול האפשר תודה

מרווה שלום, אני מקווה שעניתי במהירות ראויה. ליכן סקלרוזוס (כך נכון לבטא) הוא מחלה דלקתית כרונית שסיבותיה עלומות. יש דיווחים על עלייה קלה מאד בשכיחות "סרטן תאי קשקש" באזורים הנגועים. לשם כך מוצדק להבדק בתכיפות באופן יחסי - אחת למספר חודשים. לעיתים מוצדק אפילו לקחת ביופסיות. הטיפול בדרמובט הוא מצוין בהתאם לגישה הרווחת בקרב הרופאים. תדירות הטיפול תלויה במצב המחלה - אם יש התפרצות הטיפול הוא יומיומי עד להטבה ובהמשך פעמיים בשבוע למניעה. רפואה שלמה.

29/07/2014 | 11:26 | מאת: מרווה

לד"ר דב לקסמן, תודה רבה על תשובתך המהירה - די נדיר בימינו.

מנהלי פורום האשה והרחם