גזים בתינוקות בין שבועיים האם מומלץ לתת טיפטיפות

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

08/12/2016 | 07:13 | מאת: אילנה צבי

שלום רב ג.נ. הנדון : גזים בתינוק בין שבועיים הנכד בין שבועיים ובתי רוצה לתת לו טיפות נגד גזים שנקרא טיפטיפות אני כסבתא לא ממליצה לה כי לדעתי זה מוצר לא טבעי רציתי את דעתך בנושא כדי שאתן לה מענה היא לא מניקה ונותנת פורמולה מטרנה צמחית ללא לגטוז על דעתה מכיוון שאמרו לה שזה מונע גזים היא אמרה שהיא תסיים תשתמש בפורמולה סימלאק או פורמולה רגילה אבקש את עזרתך תודה רבה

שלום אילנה, גאזים או קוליק בשם המקצועי היא תופעה מוכרת הנובעת מחוסר בשלות של מערכת העיכול הצעירה אצל הילוד. בתינוקות הניזונים מתמ"ל (פורמולה) ניתן לנסות להחליף את הפורמולה לסוגים אחרים ולבדוק האם זה עוזר לעיכול של התינוק. מעבר לדעות השונות על איכות הפורמולות ע"פ החברות והסוגים (צימחי/ חלבי/ מפורק) כל הפורמולות המקובלות בטוחות לשימוש ואינן מסכנות את התינוק. לגבי המוצרים השונים, גם כאן, מוצרים של חברות מסודרות הם יותר בטוחים מאשר כל מיני רקיחות כאלו ואחרות, גם בתחום הרפואה המשלימה חשוב לצרוך מוצרים של חברות ידועות אשר דואגות לבקרת איכות למוצרים. במידה והטיפולים השמרניים אינם עוזרים, אני ממליץ לפנות למטפלים מוסמכים בלבד בעלי הכשרה מסודרת בטיפול בילדים ולקבל מהם טיפול רלוונטי. מניסיוני, הטיפול בדיקור הוא בעל התוצאות הטובות והמהירות ביותר. כמו כן, תוספת של חיידקים פרוביוטים יכולה לסייע (חלק מהחברות כבר מוסיפות זאת לפורמולות השונות), גם כאן, חשוב לצרוך מוצרים של חברות מוכרות. אשמח לסייע לכם באיתור מטפלים מוסמכים באיזור מגוריכם, מוזמנים לפנות אלי באופן ישיר, אסף 0522546880

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער