תינוק בן 4.5 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

07/05/2015 | 18:08 | מאת: אלה

שלום, שתי שאלות בבקשה אודה לתשובתך 1. תינוק בן 4.5 חודשים לא מחזיק יציב את ראש כאשר אינו על הבטן האם זה תקין? 2. מדי פעם מרגיש כאיל ראשו ממש מתחמם (רק הראש) כאילו חום הוא לא בוכה ולא "מתלונן" פשוט זה עניין שמטריד אותי. יש סיבה לדאגה? תודה

09/06/2015 | 06:17 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום לך, קשה, ללא מראית עין, להבין מה כוונתך שהראש אינו יציב - ובעניין זה, ממליצה שתגשי לבדיקת רופא הילדים, שיבדוק את התקדמותו המוטורית של התינוק. לגבי תחושת החום בראש התינוק - מדובר בתופעה תקינה, וכל עוד אין עליה של חום הגוף, כזו הנמדדת במדחום, אין לכך משמעות רפואית. עם זאת, בראי הרפואה הסינית - עשוייה תחושת החום להצביע על חוסר איזון אנרגטי, אם כי בתינוק צעיר, וללא כל בעיה רפואית, איני רואה מקום לטפל בכך. מקווה שסייעתי, וסליחה על התשובה המאוחרת ד"ר גלי שטופמן

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער