תינוקת בת חצי שנה שמוציאה לשון

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

20/12/2014 | 21:16 | מאת: אורטל

ערב טוב, אני אימא לילדה בת 6 חודשים. מהיום שהיא נולדה היא מוציאה את הלשון החוצה באופן כזה שנראה שכל הלשון בחוץ. היינו אצל שלושה רופאים שאמרו שהכל בסדר וכשהיא תגדל זה יסתדר. רופאת המשפחה נתנה לנו בתחילה משחה לטיפול בפצע בפה כי סברה שיש פצע בקצה הלשון אולם זה לא עזר. לבסוף הפנתה אותנו לבדיקות דם לבדיקת תפקוד בלוטת התריס שיצאו תקינות. שני רופאי התפתחות שראו אותה אמרו ש"זה בסדר". למרות תשובות הרופאים אני מאוד מוטרדת כי זה לא מראה שגרתי שרואים כל יום ואני חוששת שזה גם קצת מציק ולא נוח לה. אשמח לקבל חוות דעת נוספת ואולי המלצה על רופא מומחה שיוכל לתת לי תשובות יותר ברורות.

29/12/2014 | 12:05 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום לך, ראשית, העובדה כי שלושה רופאים ראו את הילדה, כולל שני רופאים התפתחותיים, כמו גם בדיקות המעבדה - מעלים את הרושם שאין סיבה לדאגה. ממליצה להתייעץ גם עם רופא אא"ג. מעבר לכך, ניתן גם לבדוק באם קיים חוסר איזון אנרגטי הגורם להוצאת הלשון, ובאם קיים - לטפל באמצעות דיקור סיני. לשם כך, כדאי לפנות לרופא/מטפל המומחה ברפואה סינית לילדים ותינוקות. מקווה שעזרתי, בהצלחה, דר' גלי שטופמן

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער