ד"ר R

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

20/11/2014 | 08:51 | מאת: שני

שלום, לאחרונה רכשתי טיפות R 49 ו- R9, לטיפול בשיעול ונזלת. יש לי תינוקת בת חצי שנה, נתתי לה 2-3 פעמים ביום 2-3 טיפות וזה אכן עזר. אתמול פרסמו בערוץ 2, שמוצרים אלה לא מומלצים בגלל שהם מכילים אלכוהול. אשמח לקבל את חוות דעתכם/ המלצתכם בנושא

20/11/2014 | 17:48 | מאת: ד"ר גלי שטופמן

שלום לך, אלכוהול, גם בכמויות קטנות, הינו רעיל ממש לתינוקות עד גיל שנה, גם אם מצוי בריכוזים נמוכים. היות וכך, הרי שתכשירי ה- R אינם ניתנים לשימוש עד גיל שנה, גם אלו לילדים, שלהם תכולת אלכוהול נמוכה יותר. אין הדבר כך לגבי תמציות של צמחי מרפא - אותן ניתן לטפטף לתוך מים רותחים ובכך לאדות את האלכוהול. תכשירים הומיאופתיים אינם ניתנים לחימום ולכן פתרון זה אינו יעיל עבורם. בכל מקרה, באם הנזלת והשיעול חוזרים על עצמם, מוטב לפנות למטפל בהומאופתיה או ברפואה סינית, על מנת שיאבחן את שורש הבעיה ויתאים טיפול אישי, מותאם לבתך. הרבה בריאות! ד"ר גלי שטופמן 050-7661552

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער