ציסטה באוזן

דיון מתוך פורום  כירורגיה

11/03/2004 | 14:47 | מאת: ליאת

לפני ארבעה חודשים גיליתי ציסטה באפרכסת אוזן ימין, הנקראת ציסטה סבוראית. מעל הציסטה צמח כיס שומני הנראה כמו אקנה קשה שלא ניתן לפוצץ אותו. הרופא קבע שצריך להוריד את הציסטה בניתוח אך לדאבוני הרב יש מטופלים לפניי וזמן ההמתנה יכול לקחת כחודשיים שלושה לניתוח. הבעיה היא שהציסטה התפוצצה לי ברגע זה ורציתי לדעת אם זה מסוכן להישאר ככה? מהו הגורם לציסטה? מהי ציסטה סבוראית? האם אפשר להישאר עם זה ללא טיפול ( זה לא כואב רק מפריע לי אסטטית)? אשמח לקבל תגובה במהרה. תודה מראש.

14/03/2004 | 10:37 | מאת: ד"ר ספוליאנסקי

שלום ליאת אין זה מסוכן להשאר כך . יש צורך לנקות המקום ולחבוש כל עוד פתוח. הציסטה של בלוטת חלב שצינורית הניקוז נסתמה והיא ממשיכה להפריש

מנהל פורום כירורגיה