אבן בכיס המרה וגם טחול מוגדל

דיון מתוך פורום  כירורגיה

24/11/2003 | 18:33 | מאת: יערית

שלום ד"ר לבתי הצעירה התברר מבדיקת אולטרסאונד כי יש לה אבן בכיס המרה וגם טחול מוגדל. מהי המשמעות? האם חובה לעבור ניתוח (למרות שהוא חדשני) והאם קיימות תופעות לוואי אפילו לאחר שנים מספר. לאור השאלות הרבות בנושא, האם לא כדאי לפרסם מאמר נרחב, כולל על השפעות הלוואי??. תודה גדולה

25/11/2003 | 11:34 | מאת: ד"ר ספוליאנסקי

שלום יערה. יש צורך להייחס לא רק לממצאים באולטראסאונד . אלא גם לתלונותיה . בדיקה , מחלות נוספות על סמך כל הנתונים להחליט על הטיפול האופטימלי.

26/11/2003 | 11:37 | מאת: לנה

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=543&art_id=5

מנהל פורום כירורגיה